iPhone, iPad veya iPod touch‘ınızda Mesajlar‘ı kullanma

iPhone, iPad veya iPod touch‘ınızda Mesajlar‘ı kullanma

Mesajlar'ı kısa mesaj, fotoğraf, video ve sesli mesaj göndermek için kullanabilirsiniz. Hatta mesajlarınızı doğrudan Mesajlar uygulamasını kullanarak animasyonlu efektler, iMessage uygulamaları ve çok daha fazlasıyla kişiselleştirebilirsiniz.

Mesaj gönderme

  1. Mesajlar'ı açın.
  2. Yeni mesaj düğmesine dokunup bir kişi girin ya da mevcut bir yazışmaya gidin.
  3. Metin alanına dokunup mesajınızı yazın.
  4. Hazır olduğunuzda göndermek için mesajı gönder simgesine dokunun.

Mesaj iletme

Bir mesaj yazışmasını açın ve şu yönergeleri izleyin:
İletmek istediğiniz mesaj balonuna dokunup basılı tutun, ardından Fazlası seçeneğine dokunun.
Mesajı ilet simgesine dokunun ve bir kişi girin. Ardından göndermek için mesajı gönder simgesine dokunun.

Mesajı veya yazışmayı silme

Bir mesajı veya yazışmayı sildiğinizde geri alamazsınız. Bu nedenle mesajlarınızdaki önemli bilgileri kaydettiğinizden emin olun.
Bir mesajı silmek için şu adımları izleyin:
  1. Bir mesaj yazışmasında silmek istediğiniz mesaj balonuna dokunup basılı tutun, ardından Fazlası seçeneğine dokunun.
  2. Mesajı sil simgesine ve Mesajı Sil'e dokunun. Konu grubundaki tüm mesajları silmek isterseniz sol üst köşedeki Tümünü Sil'e dokunun.
Bir yazışmayı silmek için şu adımları izleyin:
  1. Mesajlar'ı açın.
  2. Silmek istediğiniz yazışmanın üstüne gelip parmağınızı sola doğru kaydırın.
  3. Sil'e dokunun.
Bir seferde daha fazla yazışma mı silmek istiyorsunuz? Mesajlar'ı açın ve sol üst köşedeki Düzenle'ye dokunun. Ardından yazışmanın yanındaki halkaya ve sağ alt köşedeki sil düğmesine dokunun.
Mesajlarınızı belirli bir süre saklamak istiyorsanız Ayarlar > Mesajlar > Mesajları Tut bölümüne gidin. Ardından mesajlarınızı ne kadar süre saklamak istediğinizi seçin.

Metin tahminini kullanma

Metin tahminini kullanarak cümleleri birkaç dokunuşla yazabilir ve tamamlayabilirsiniz. Yazarken, bir sonraki sözcük veya ifade için daha önceki yazışmalarınızı ve yazma stilinizi temel alan öneriler görürsünüz. 
Metin tahminini kapatmak için emoji veya  simgesine dokunup basılı tutun ve Tahmin'in yanındaki kaydırıcıya dokunun.

Yazışmaları sessize alma

Mesaj bildirimleri almayı durdurmak için yazışmaların sessize alabilirsiniz.Sessize almak istediğiniz yazışmaya gidin. Ardından ayrıntılar simgesine dokunun ve Rahatsız Etme'yi açın. Rahatsız Etme özelliği açıkken yazışmanın yanında rahatsız etmesimgesi görüntülenecektir. Bu işlem, aygıtınızla ilgili bildirimleri değil yalnızca söz konusu mesajla ilgili bildirimleri durdurur. Diğer tüm mesajları almaya ve bunların bildirimlerini Kilitli ekranda görmeye devam edersiniz.
Rahatsız Etme özelliğini açarak tüm yazışmalarınızı sessize alabilirsiniz. Ayarlar > Rahatsız Etme'ye gidin ve Elle ya da Zamanlanmış'ı seçin. Bu işlem aygıtınızdaki tüm bildirimleri durduracaktır.

Bir yazışmanın ilişiklerini bulma

Yazışmayı açın ve sağ üst köşedeki i simgesine dokunun. Görüntüler ve İlişikler için bölümler göreceksiniz. Açmak için bir resme veya ilişiğe dokunun. Resme veya ilişiğe dokunup basılı tutarak Kopyala, Sil ve Fazlası gibi seçenekleri de görebilirsiniz.
    

Konumunuzu gönderme ve paylaşma

Bir mesajda konumunuzu göndermek veya paylaşmak için şu adımları izleyin:
  1. Bir mesaj yazışmasında, sağ üst köşedeki  simgesine dokunun.
  2. Şu Anki Konumumu Gönder'e dokunun. Alıcınız konumunuzu haritada görecektir. İsterseniz Konumumu Paylaş'a da dokunabilirsiniz. Ardından konumunuzu ne kadar süre paylaşmak istediğinizi seçin. Bir saat, bir gün veya süresiz olarak paylaşabilirsiniz. Mesajlar, seçiminize bağlı olarak Arkadaşlarımı Bul ile paylaşmak üzere geçici veya kalıcı konum paylaşımını ayarlayacaktır.



0 yorum: